[100] Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΑ του 1932!

Το επίσημο Kυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκίνησε να διοργανώνει η Κ.Ο.Π. από το 1935.  Ανεπίσημα για πρώτη φορά έγινε κάποιο «πρωτάθλημα» το 1931-32 με διοργανωτή τον Πεζοπορικό Λάρνακας. Στη συνέχεια το 1932-33 διοργανώθηκε από το ΑΠΟΕΛ και το 1933-34 από την Ανόρθωση.

Το 1932, τα δύο σωματεία της Λάρνακας Πεζοπορικός και ΑΜΟΛ ενώθηκαν σε μιά ομάδα την ΕΠΑ [Ένωση Πεζοπορικού-Αμόλ] (βλέπε, θέματα:[29] και [87]-κατηγορία:αθλητικά].

Από αριστερά:Νέαρχος-τερματοφύλακας, Τουτουζιάν (παππούς του Σέργη της Αλκής), Ιακωβίδης, Στέλιος, Ξενής, Θόμσον, Αρθρούρος, Περπεριάν (αργότερα και διαιτητής), Βότσης (παππούς του βουλευτή Λεμεσού Άγγελου Βότση) και Κώστας Αλκίδας (πρόεδρος του ΓΣΖ για πολλά χρόνια)

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο απαθανατίζεται η ομάδα της ΕΠΑ που κέρδισε τον πρώτο ανεπίσημο τίτλο πρωταθλήματος που οργανώθηκε στην Κύπρο. Από την ομάδα, λείπει ο ενδέκατος παίκτης, φαινόμενο που συναντούμε συχνά σε παλιές φωτογραφίες ομάδων. Χαριτολογώντας, θα λέγαμε πως κάποιος ξεχάστηκε τη μέρα εκείνη να «στηθεί» μαζί με την υπόλοιπη παρέα. Η φωτογραφία λήφθηκε στο Γ.Σ.Ζ, σε φιλικό αγώνα που έδωσε η ΕΠΑ με το ΧΑΠΟΕΛ Τελ Αβίβ.

Advertisements
This entry was posted in Αθλητικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s