[168] Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Πεζοπορικού – Green Howards στο ΓΣΖ

Την περίοδο της Αγγλοκρατίας, πριν την έναρξη του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., γίνονταν ενίοτε ποδοσφαιρικές συναντήσεις μεταξύ κυπριακών συλλόγων και ομάδων του αγγλικού στρατού και της αστυνομίας.

Το 1954 έγινε μια τέτοια συνάντηση στο Γ.Σ.Ζ. μεταξύ του Πεζοπορικού και της ομάδας της βρετανικής μονάδας πεζικού Green Howards. Η αγγλική αυτή μονάδα έδρευε τότε στη Αραδίππου. Στη φωτογραφία, φαίνεται μέρος της κερκίδας του Γ.Σ.Ζ. με Άγγλους και Ελληνοκύπριους θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα. 

Μπορούμε με βεβαιότητα και με τη βοήθεια παλαιοτέρων Λαρνακέων να αναγνωρίσουμε κάποιους των συμπολιτών μας. Στη πρώτη σειρά από αριστερά είναι η Φροσούλα Αποστολίδου, η Αύρα Ρήγα και η Ντίνα Καϊσίδου. Στη δεύτερη σειρά, δεύτερος από δεξιά ο γνωστός παράγοντας της πόλης μ. Γεώργιος Ευστρατιάδης άλλως Ζενίθ και δίπλα του, οι Αντρέας Σοφοκλέους, Πάμπος Καλλίδης και Κόκος Ιωάννου. Στη τρίτη σειρά πρώτος από δεξιά ο Λάκης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που έζησε τα γεγονότα της εποχής, στους αγώνες των δικών μας ομάδων με την ομάδα της αποικιακής αστυνομίας της Λάρνακας, οι Κύπριοι παίκτες, έβρισκαν την ευκαιρία μέσα στα πλαίσια του αγώνα, να ρίξουν και μερικές «έξτρα» κλωτσιές στους ζαπτιέδες, αφού μόνο μέσα από τέτοια «φιλικά» παιχνίδια μπορούσαν και έβγαζαν το άχτι τους απέναντι στα μέλη του αποικιακού αστυνομικού σώματος.

Advertisements
This entry was posted in Αγγλοκρατία, Κοινωνική ζωή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s