[196] Οι «μικροί τυμπανιστές» του 23ου Συστήματος Ν/Π Λάρνακας

Οι «μικροί τυμπανιστές» των δύο φωτογραφιών, ένας τίτλος παρμένος από το γνωστό ομώνυμο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, ανήκουν στη μπάντα του 23ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας. Εξηντάρηδες σήμερα πάνω-κάτω, θα αναπολούν -βλέποντας τις φωτογραφίες- την παρέλαση της 1ης Απριλίου του 1964 ή του 1965, όπου κρούοντας ρυθμικά και δυνατά με τα πλήκτρα τα τύμπανά τους, έδιναν τον σωστό βηματισμό στους υπόλοιπους της παρέλασης.

Η παρέα λίγο πριν την παρέλαση ποζάρει σε μια αναμνηστική φωτογραφία στην αυλή του οικήματος που βρισκόταν σε μια γωνιά του παλιού ΓΣΖ προς την πλευρά της οδού Σταδίου. Από αριστερα: Αλέξης Μιχαηλίδης, Δώρος Κωνσταντίνου, Αντώνης Βράχας, Γιώργος Σκορδέλλης, Γιώργος [George] Δημητρίου, Θέος Καλλιάς και Κωστάκης Κονναρής.

Στη δεύτερη φωτογραφία η μπάντα επί το έργον. Διακρίνονται στην πρώτη σειρά από αριστερά ο Δώρος Κωνσταντίνου, ο Αλέξης Μιχαηλίδης, ο Αντώνης Βράχας, στη δεύτερη σειρά ένας άλλος «μικρός τυμπανιστής» ο Γιώτης Τουλλούπης, ο Γιώργος Σκορδέλλης που κραδαίνει την «κραγκάσια» και ο Γιώργος Δημητρίου. Τέλος, στην τελευταία σειρά ο Θέος Καλλιάς και ο Κωστάκης Κονναρής. Η φωτογραφία απαθανατίζει καθαρά το καφενείο της ¨Νέας Ακρόπολης» μαζί με το ανώγειο και δεξιά μέρος του Ευρυβιάδειου Παρθεναγωγείου στα κάγκελα του οποίου βρίσκεται αναρτήμενη η επιγραφή η «ΖΗΤΩ Η 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ».

Φωτογραφίες: Αντώνη Βράχα.

Advertisements
This entry was posted in Προσωπικές ιστορίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s