[278] Εμβλήματα των ομάδων της Λάρνακας Ανάρτηση: Νο 2

mail[1]Στην προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύτηκαν εμβλήματα της ΕΠΑ. Για να μη δυσαρεστήσω τους φίλους μου, τους παλιούς Πεζοπόρους και τους Αλκαίους, αναρτώ εμβλήματα και απο το δύο άλλα Λαρνακιώτικα Σωματεία. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η ΕΠΑ [Ένωση Πεζοπορικού – ΑΜΟΛ] ιδρύθηκε το 1932, από τη συγχώνευση των Σωματείων Πεζοπορικού και ΑΜΟΛ [Αθλητικός Μουσικός Όμιλος Λάρνακας].

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακας [ΠΟΛ], ιδρύθηκε το 1924. Το 1932 – όπωςalki 2 προαναφέραμε- ο “Πεζοπορικός” συγχωνεύθηκε με το άλλο σωματείο της Λάρνακας τον ΑΜΟΛ και δημιουργήθηκε η ΕΠΑ. Το 1937, μέλη  απο το σωματείο ΕΠΑ αποχώρησαν και επανίδρυσαν τον “Πεζοπορικό”.

Το 1948 μια μεγάλη ομάδα μελών της ΕΠΑ αριστερών φρονημάτων, αποχώρησε από το σωματείο.  Στις 10 Απρίλη του ίδιου χρόνου, η ομάδα αυτή μαζί με άλλους ανένταχτους ποδοσφαρικά Λαρνακείς, συναντήθηκαν στο παραλιακό κινηματοθέατρο της πόλης ΠΑΤΕ [το σημερινό Σαν Χολλ] και συμφώνησαν στην ίδρυση ένος νέου αθλητικού σωματείου. Το νέο σωματείο ονομάστηκε ΑΛΚΗ. Η λέξη αλκή σημαίνει: σωματική δύναμη, ευρωστία, ρώμη, σφρίγος. Το σήμα που δημοσιεύεται εδώ είναι αυτό που βρισκόταν στην ιδρυτική διακήρυξη του 1948.

Όλες οι φωτογραφίες της ανάρτησης παραχωρήθηκαν από τον Λούη Περεντό.POLALKIVIADISMimage0-2_(50)

Advertisements
This entry was posted in Αθλητικά. Bookmark the permalink.

2 Responses to [278] Εμβλήματα των ομάδων της Λάρνακας Ανάρτηση: Νο 2

  1. Ο/Η Xarus λέει:

    Απολογούμαι που γράφω εδώ αλλά δεν βρήκα email επικοινωνίας. Θα είχε ενδιαφέρον αν κάνατε άρθρα και για μικρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Για παράδειγμα η Αναγέννηση Λάρνακας, ο Ποσειδώνας Λάρνακας, ο Ζήνωνας Λάρνακας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s