[285] ΠΕΔΠΑ Λάρνακος: όταν οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν

IMG_0020Οι παλιές φωτογραφίες αποκαλύπτουν κοινωνικά γεγονότα, ανθρώπους σε κοινωνική δράση, κτήρια παλιά και οργανώσεις ή σωματεία που αγνοούσαμε ή ξεχάσαμε την ύπαρξή τους. Οι παλιές φωτογραφίες που σε καλούν να τις βρεις και μαζί τους να ταξιδεύσεις.

Η φωτογραφία αυτή λήφθηκε πριν το 1969, γιατί στο φόντο της απαθανατίζεται το Αποστολίδειο Οικοτροφείο που βρισκόταν παρά το Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας (ΠΕΛΛ).

Πρόκειται για παρέλαση σε κάποια εθνική γιορτή ( δεν είχε ανθίσει ακόμα το φρούτο της κατάργησης των παρελάσεων). Σ’ αυτήν συμμετέχει και μια ομάδα πολιτών υπό το λάβαρο Π Α-ΠΕΔΠΑ ΛΑΡΝΑΚΟΣ. Μετά από μικρή έρευνα και ρωτώντας τον σημαιοφόρο της ομάδας Στέλιος Λειβαδιώτη έμαθα πως ο τίτλος αυτός αφορά την Πολιτική ‘Αμυνα και ΠΕΔΠΑ ήταν: η Παγκύπρια Ένωσις Διοικήσεων Πολιτικής Άμυνας Λάρνακος.

Η ηγεσία της Πολιτικής ‘Αμυνας απαρτιζόταν από σημαντικούς παράγοντες της πόλης και άλλους πολίτες. Μετά τους σημαιοφόρους από αριστερά προς τα δεξιά, Αγάπιο Σιακαλή, Στέλιο Λειβαδιώτη και Κώστα Λουρουτζιάτη, έχουμε στη δεύτερη σειρά: τον Νίκο Δημητρίου υπουργό Εξωτερικών και πρέσβη στην Αμερική επί σειράν ετών στη κυβέρνηση του Εθνάρχη Μακαρίου, τον Ζήνωνα Πιερίδη δήμαρχο Λάρνακας και τον Φίλιο Νικολάου. Στην τρίτη σειρά διακρίνεται ο Μάρκος Μιλτιάδους (πρωτοκολλητής), ενώ πιο πίσω ο Κωστάκης Πιερίδης, ο καθηγητής αγγλικών Λοΐζος Ιωαννίδης και στο τέρμα της ομάδας ο Αννίβας Φράνσις που διετέλεσε δήμαρχος Λάρνακας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s