[321] Η πρώτη διεθνής νίκη κυπριακής ομάδας από καταβολής του Κυπριακού Ποδοσφαίρου

Η πρώτη συνάντηση του κυπριακού ποδοσφαίρου με ξένη ομάδα έγινε σε φιλικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο το 1932 σε τουρνουά που διοργάνωσαν μαζί το ΑΠΟΕΛ, η ΕΠΑ και η ΑΕΛ. Φιλοξενούμενη ομάδα η πανίσχυρη τότε ΧΑΠΟΕΛ Τελ Αβίβ. Στο τουρνουά αυτό σημειώθηκε κάτι ιστορικό: η πρώτη διεθνής νίκη κυπριακής ομάδας από καταβολής κυπριακού ποδοσφαίρου. Την πέτυχε η ΕΠΑ στις 20/11/1932 νικώντας στο ΓΣΖ την ισραηλινή ομάδα με 2-0 με τέρματα που πέτυχαν ο Αρθούρος Σκιαδάς και ο Θόης Θόμσον. Ο Τύπος της εποχής έγραψε: «Επετελέσθη το ανέλπιστον». Ήταν ένας άθλος. Κι αυτό γιατί η ΕΠΑ είχε μόλις ιδρυθεί ένα μήνα προηγουμένως (17/10/1932) από την ένωση των δύο σωματείων της Λάρνακας, του Πεζοπορικού που είχε ιδρυθεί το 1924 και του ΑΜΟΛ (Αθλητικός Μουσικός Όμιλος Λάρνακας) που ιδρύθηκε το 1926 από μέλη που έφυγαν από τον Πεζοπορικό.

Ο ομάδα της ΕΠΑ που πέτυχε την πρώτη διεθνή νίκη του κυπριακού ποδοσφαίρου. Από αριστερά:Νέαρχος Θεοδώρου, Πουζάντ Τουτουντζιάν, Κώστας Ιακωβίδης, Στέλιος Δημητρίου, Ξενής Αντωνιάδης, Θόης Θόμσον, Αρθούρος Σκιαδάς, Ρούμπεν Περπεριάν, Βότσης Χριστοδουλίδης και Κώστας Αλκίδας. Απουσιάζει ο Αράμ Τερζιάν.

Ο ομάδα της ΕΠΑ που πέτυχε την πρώτη διεθνή νίκη του κυπριακού ποδοσφαίρου. Από αριστερά:Νέαρχος Θεοδώρου, Πουζάντ Τουτουντζιάν, Κώστας Ιακωβίδης, Στέλιος Δημητρίου, Ξενής Αντωνιάδης, Θόης Θόμσον, Αρθούρος Σκιαδάς, Ρούμπεν Περπεριάν, Βότσης Χριστοδουλίδης και Κώστας Αλκίδας. Απουσιάζει ο Αράμ Τερζιάν (Αρχείο: Αλκής Δημητρίου).

This entry was posted in Αθλητικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s