[365] «Εβδομάδα Ζηνοβίας» από 23 έως 30 Ιουνίου 2015 στη Λάρνακα.

Το Ζηνοβία λίγο πριν τη βύθισή του.

Το Ζηνοβία λίγο πριν τη βύθισή του.

Στο πλαίσιο του ετήσιου πια θεσμού «Εβδομάδα Ζηνοβίας» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, το κυπριακό κοινό και ξένοι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης του ναυαγίου, αφού δύο φορές την ημέρα (7:30 π.μ. και 3:30 μ.μ), το κοινό θα μεταφέρεται δωρεάν με glass bottom boats από τη Μαρίνα στο ναυάγιο. Επίσης προκηρύχθηκε διαγωνισμός υποβρύχιας βιντεογράφησης της θαλάσσιας ζωής γύρω από το ναυάγιο, υποβρύχιες καταδύσεις από σχολές του είδους και φωτογραφική έκθεση του ναυαγίου και του τεχνικού ύφαλου με την πλούσια υποθαλάσσια ζωή που αναπτύχθηκε εξαιτίας του ναυαγίου.

zenobialcalendar_page_04-1Θα γίνει υπαίθρια ζωγραφική έκθεση με θέμα «Ναυάγια και θαλάσσια ζωή» από μαθητές δημοτικών σχολείων της Λάρνακας, τα έργα των οποίων θα εκτεθούν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Θα πραγματοποιηθεί ακόμα συνέδριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας με θέμα «Διαχείριση τεχνικών υφάλων, προοπτικές και οφέλη από τον καταδυτικό τουρισμό». Στο συνέδριο προσκλήθηκαν ξένοι δημοσιογράφοι από περιοδικά με ειδίκευση σε θέματα καταδύσεων και ναυαγίων.

Για το ιστορικό του ναυαγίου, του Σουηδικού πλοίου «Ζηνοβία, Βλεπ. Κατηγ: περιβάλλον, Νο 94, στην παρούσα ιστοσελίδα http://www.larnacainhistory.wordpress.com

Advertisements
This entry was posted in Περιβάλλον. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s